MENU

Vandrere på prøvetur

Vandreruter_mellem_kirkerne_Eddy_Marrup_og_Susanne_Kristensen_ved_Tolstrup_Kirke.jpg
08-03-2021

En ny samarbejdsgruppe på tværs af folkekirkerne i Brønderslev Kommune mødtes første gang i slutningen af 2020.

Formålet er at sætte gang i aktiviteter inden for pilgrimsvandring og retræte i kirkeligt regi.

 

Et af de første projekter er at arrangere vandringer mellem provstiets 21 kirker.  Her er Eddy Marrup og Susanne Kristensen fra Pilgrims- og retrætegruppen bogstaveligt talt gået i gang med at gå prøvevandringer sammen eller hver for sig, for at finde de gode ruter.

Alle provstiets kirker ligger med 6-8 kilometers afstand og giver gode muligheder for at veksle mellem vandring og andagt.

De gæve vandrere har indtil videre gået 7-8 forskellige ruter, og målet er at finde de bedste vandringer mellem alle kirker i provstiet.

Desuden har de lavet en kort præsentation af alle kirker med sjove, historiske detaljer, så man på vandringen kan stoppe op i kirken og få et indblik i den lokale kirkes historie.

På sigt bliver det således let tilgængeligt for de lokale kirker at arrangere en kirkevandring, hvor man selv kan fylde indhold på: andagt, stille perioder, kulturhistorisk baggrund og naturoplevelser.

 

Planen er, at der bliver arrangeret vandringer, og at ruter og fortællinger, bliver let tilgængelige, så man kan gå ruterne på egen hånd. Følg med her på siden, hvor aktiviteter mm. bliver lagt ud. 

 

Billedet her er taget foran Tolstrup Kirke efter en dejlig vandretur til Thise Kirke og retur ad markveje og grusstier med gode udsigtspunkter og masser af natur. 

Ultimate Web A/S