MENU

Præster reetablerer fastetraditionen med halv-faste

faste_unsplash.jpg
01-04-2019

Præster reetablerer fastetraditionen med halv-faste

For fire uger siden begyndte fastetiden, en af de gamle kirkelige traditioner. Fordi Jesus fastede 40 dage i ørkenen, varer den kristne faste fra Fastelavn til påske, hvor man traditionelt har fastet ved at afholde sig fra at spise kød, kage og smørrebrød. 

Nu om dage faster de færreste almindelige mennesker. Men i år har Brønderslev provstis 14 præster besluttet at gå sammen i en genopdagelse af fasten. Initiativtager er sognepræst Gitte Lykke All in-Andersen, som har fastet siden askeonsdag og altså faster i 40 dage. Hun har inviteret sine kolleger, de øvrige præster til at være med på en halv-faste, som begynder i dag den 1. april og slutter påskenat den 20. april. 

I fastetiden må præsterne kun indtage vin og brød og levende vand fra kirken. Gitte Lykke henstiller derfor til menighedsråd og personale om ikke at servere kaffe, kage og smørrebrød, for ikke at forstyrre præsternes fokus.  

Halv-fasten er desuden en digital faste, idet præsterne også lader computeren stå og bruger kuglepen til prædikenskrivningen. Sognepræst og arbejdsmiljørepræsentant Ann Sofi Lægsgaard Andersen siger, at hun glæder sig til at faste fra computeren: ”Det giver større refleksion og bliver mere gennemarbejdet, når man skriver prædikenen med kuglepen”.

Præsterne mødes mandag den 1. april kl. 16.30 i Brønderslev Gamle Kirke for at støtte hinanden og dele erfaringer omkring fasten. Menigheden kan også være med i halv-fasten og derfor er alle velkomne til at møde op i Brønderslev Gamle kirke til introduktion og aflæggelse af fasteløfte. 

----- 

1. april 2019 - vi håber, I var med på spøgen....
 

Ultimate Web A/S