MENU

Pinsefest over flere dage

5e32FIMG_5763.jpg
06-06-2019

Samtaleløb, Sting-sange, popkoncert, harmonikamusik og pinsegudstjenester med fællesskab på tværs af sognegrænser, kirkesamfund og nationalitet. 

Kirken holder fødselsdag i den kommende weekend og det fejres selvfølgelig med pinsegudstjenester og salmen "I al sin glans nu stråler solen". 
Pinse er også fortællingen om at kirkens fællesskab og det kristne evangelium blev "for alle folk", da disciplene på pinsedagen fik Helligånden og pludselig kunne fortælle historierne om Jesus på alverdens sprog.

I folkekirkerne i Brønderslev kommune fejres pinsen med en række forskellige arrangementer og gudstjenester. Og som altid er man velkommen til at bevæge sig over sognegrænser, for at deltage i de arrangementer man har lyst til! 

 • Fredag 7. juni kl. 16.00-17.00 kan du varme op med bevægelse og refleksion til Samtaleløbet, som begynder i Jerslev Kirke, hvor samtalen denne gang handler om Hjertet. Alle kan være med og der er ruter både til løbere og gående. 
   
 • Når du har klædt om og spist aftensmad, kan du opleve det nyrenoverede kirkerum og nyde Stings gode sange til Rockgudstjeneste i Brønderslev Kirke, hvor temaet er "The shape of my heart". Det er fredag 7. juni kl. 19.00. Efter gudstjenesten er der åbent i den nye Café Møllehave, som er en af nyindretningerne i Brønderslev Sognegård. Det er gratis at deltage. 
   
 • Lørdag eftermiddag er der igen gang i Brønderslev Kirke. Som en del af indvielsesfestlighederne er der koncert med Thomas Buttenschön i Brønderslev Kirke, lørdag 8. juni kl. 16.00. Billetter kan købes på kirkekontoret og ved døren
   
 • Søndag 9. juni er det Pinsedag - og denne dag markeres med pinsegudstjenester over hele kommunen. Find dit sted i gudstjenestelisten.
   
 • I Serritslev rykker pinsehøjmessen søndag kl. 10.30 udenfor på den smukke kirkegård. Efter højmessen byder menighedsrådet på samdwich og et glas vin. 
 • En særlig pinsedag finder du i Øster Hjermitslev. Her er der traditionen tro Harmonikatræf hvert år den 2. weekend i juni - og det falder sammen med pinsen i år. Derfor er pinsegudstjenesten flyttet til Lærkevej 40 og begynder med kaffe og rundstykker kl. 9.00, hvorefter pinsegudstjensten fejres med kirkekor og harmonikamusik kl. 10.00. 

  Pinsen slutter 2. pinsedag, mandag den 10. juni og et par steder i provstiet sker det med særlige gudstjenester! 
   

 • Den østliglige del af kommunens kirker mødes traditionen tro til Friluftsgudstjeneste på Voergaard Slot kl. 14.00. Her synger et stort fælleskor og eftermiddagen byder også på kaffe! 
   
 • Og i Hellum kan du også være med til en gudstjeneste ude under åben himmel, ved den lille fine kirke. Det er kl. 10.30. Pak madkurven og nyd en hyggelig pinsegudstjeneste! 
   
 • I Brønderslev markeres kirkens fødselsdag med en International gudstjeneste, som Folkekirken og forskellige frikirker i Brønderslev står bag. Festen begynder på Banegårdspladsen kl. 10.00 med optog til Brønderslev Kirke, hvor gudstjenesten begynder kl. 10.30. Ved gudstjenesten bliver pinseevangeliet læst på forskellige sprog. Babak Moradi, som blev døbt i Brønderslev Kirke, taler sammen med pastor Thomas Uth. Der er børnekirke og kirkens rytmiske band medvirker. Efter gudstjenesten er der gratis kirkefrokost med mad fra alverdens lande. Alle er velkomne! 
Ultimate Web A/S