MENU

Ny skolekirke- og kommunikationsmedarbejder ansat

Trine_Noergaard.jpg
27-06-2021

Ny skolekirke- og kommunikationsmedarbejder i Brønderslev Provsti

1. august er der skiftedag på kontoret. Pia Uth stopper med udgangen af juli og Trine Nørgaard tager over som ny skolekirkemedarbejder og kommunikationsmedarbejder.

31 juli stopper Pia Uth i stillingen som skolekirke- og kommunikationsmedarbejder. Hun er flyttet til Sydvestjylland med sin mand, som har fået nyt arbejde der. De seneste måneder har hun arbejdet hjemmefra og været i Nordjylland i flere perioder. Men nu satser hun på et job tættere på hjemmet.
En ny skolekirke- og kommunikationsmedarbejder overtager 1. august. Det er Trine Nørgaard fra Storvorde.
Trine er født og opvokset i Brønderslev, men flyttede fra byen som 19-årig. Nu vender hun tilbage og skal arbejde i en 30 timers stilling med 2/3 skolekirkearbejde og 1/3 kommunikation.
Trine er cand. mag i religionsvidenskab og har bygget en læreruddannelse og noget journalistik ovenpå. Hun har en bred undervisningserfaring og har bl.a. lavet undervisningsmaterialer for DR og så glæder hun sig rigtig meget til at begynde på sit nye arbejde og møde lærere, elever, kirkeansatte og frivillige i Brønderslev kommune.
Der var 55 ansøgere til stillingen.

Siden 1. oktober 2013 har Pia Uth været identisk med Folkekirkens Skoletjeneste i Brønderslev Kommune. I den tid er Folkekirkens Skoletjeneste blevet bygget op og står stærkt i bevidstheden på skolerne i Brønderslev Kommune.
Et par år tidligere, begyndte en gruppe at arbejde hen imod at Brønderslev Provsti skulle have en skolekirketjeneste. Mange steder i Danmark og ikke mindst i Nordjylland var der allerede sådanne skoletjenester – og de aktive mennesker i Brønderslev Provsti ønskede også at kirken kunne formidle kristendomsfagligt stof og tilbud til skolerne lokalt.

Initiativet er i den grad lykkedes og rigtig mange skoleelever har mødt skolekirkemedarbejderen ved gæstelærerbesøg med Esbjergevangeliet, påskevandring, Lutherfortælletæppe, engle og meget andet. Desuden har skolekirketjenesten og Pia distribueret og udlånt undervisningsmaterialer til kristendomsundervisningen og indbudt til teaterforestillinger i kommunens kirker. I gennemsnit har 2000-2500 elever årligt nydt godt af tilbud fra skolekirketjenesten.

Ud over ansvaret for Folkekirkens Skoletjeneste har Pia været kommunikationsmedarbejder for Brønderslev Provsti, folkekirkerne i Brønderslev Kommune. Her har hun stået for hjemmeside, facebookopslag, pressemeddelelser mm. Kommunens kirker er blevet synlige og især kirkernes sociale arbejde er blevet synliggjort med omtaler af feriehjælp og sorggrupper mm., ligesom de lokale kirker er blevet klædt på til at fortælle om deres aktiviteter i aviser og på sociale medier.

Velkommen til Trine og tak for knap 9 skønne år. 

Trine træffes på tlf. 2022 0078 og på mail trine@broenderslevprovsti.dk fra den 1. august

Mange hilsener Pia

Sidste møde med skønne elever. Her er det indskolingen fra Klokkerholm Skole, som danser på kirkegården efter fortælleforestillingen Drømmelyset i brønden med Anette Jahn fra Maale fortælleteater. Skøn måde at slutte på!

 

Ultimate Web A/S