MENU

"Min søn bliver tiet ihjel" - Sorggruppe for forældre, som har mistet et barn

Ved_graven.jpg
  • Ved_graven.jpg
  • Udklip.JPG
19-11-2020

 

Sorggruppe for forældre, der har mistet et barn

HENT INDBYDELSEN HER

»Min søn bliver tiet ihjel. Der er ingen ud over min kone og mine to børn, der taler om min søn. Der bliver en forlegen stemning omkring det, hvor folk bare kigger den anden vej.

Sådan fortæller en sorgramt far, der havde mistet sin 7-årige søn. 

For mange mennesker er det simpelthen for svært at tale om, at børn også kan dø. Men det sker jo – og desværre oplever nogle forældre en tabuisering og en ensomhed omkring dette at være mor eller far til en barn, der ikke lever mere.

Derfor kan det være meget vigtigt at mødes med nogen, som har stået i samme situation. For sorgen over at have mistet et barn, kan kun forstås af forældre, der selv har prøvet det. Faktisk kan mødet med andre forældre medvirke til, at man ikke føler sig som den eneste i verden, der har mistet. Her er pludselig nogle der måske kan forstå en, - nogle man kan identificere sig med, - nogle der har været der, hvor man selv er nu!
 

Måske er det i sorggruppen, der kan skabes glimt af håb og gives nyt livsmod.  I sorggruppen kan man se nogle i forskellige stadier af sorgen – og spejle sig i hinanden. Se nogle, som har levet længere med sorgen, og som er i gang med livet.
 

Sådan skriver Ann Sofi Lægsgaard Andersen, der i 12 år har været sognepræst i Jerslev, Hellum og Mylund kirker. Hun har gennem årene beskæftiget sig meget med sjælesorg og samtale – og har erfaret et behov for en sorggruppe for forældre, der har mistet et barn. At miste et barn siges at være den største sorg, et menneske kan opleve – og kan ikke sammenlignes med det, at miste en forælder eller en ægtefælle. 
 

I sin studieorlov først på året gennemførte Ann Sofi Lægsgaard Andersen efteruddannelsen ”Den medmenneskelige samtale” som ligger i krydsfeltet mellem sjælesorg, psykologi, sorg og coaching set i relation til hele mennesket, på Filadelfia Uddannelse i Dianalund. 

Alle er velkomne – uanset bopæl og kirketilhørsforhold. 

Info:    Ann Sofi Lægsgaard Andersen, 98831970 eller mail: asla@km.dk
Dag og tid:     Onsdage 15.45-17.45
Datoer:     25. nov., 16., dec., 13. jan., 3. feb., 3. marts, 31. marts (Bemærk, at der tages højde for den nuværende coronasituation, og deltagere aftaler opstartstid med sorggruppelederen). 
Antal:     Max. otte deltagere i gruppen
Mødested:     Borgergade 34, 9740 Jerslev J
Konfirmandstuen ved Jerslev Præstegård
Arrangør:     Diakonigruppen i Brønderslev Provsti og Folkekirkerne i Brønderslev Kommune. www.broenderslevprovsti.dk

 

 

Ultimate Web A/S