MENU

KUL på de unge

IMG-5096.JPG
12-06-2019

KUL på de unge i Brønderslev 

De unge indtager Brønderslev Kirke med det nye koncept Kirkelig Ungdoms Leder-uddannelse. I marts blev det første hold ”indviet” ved en gudstjeneste og næste hold er begyndt på undervisning og fællesskab. 
I pinsen var der liv i Brønderslev Kirke, da de danske KUL’er havde besøg af en flok unge fra Tyskland, som også er med i KUL. Der var undervisning, fællesskab, udflugter, koncert, gudstjenester mm. på programmet. 

Hvad er det bedste ved KUL?
 Vi har mødt et par af de lokale KUL-unge og de er ikke i tvivl: 
”Jeg har fået en fed lederuddannelse, som jeg bruger i FDF, hvor jeg er leder for puslinge og tumlinge”, fortæller Ida Engstrøm, som går i 8. klasse. Og Kamille Zacho fortsætter: ”KUL er hyggeligt, turen til Tyskland hvor vi besøgte andre unge var så godt. Og jeg bruger det, jeg har lært til KUL fx i gruppearbejdet i skolen. Vi har lært at tage ansvar og vi er ikke længere bange for at blive til grin.”
Sigrid Krogsgaard, som går i 7. klasse er lige begyndt på det nye hold KUL og hun tilslutter sig de andres begejstring: ”Vi lærer at tage ansvar og at stå frem. Med KUL tør vi godt være os selv”. 
Det er sognepræst Kristian Brogaard, som er leder af Kirkelig Ungdoms Leder- uddannelse i Brønderslev og han fortæller at dette tilbud med fællesskab, undervisning og erfaring i praksis, skaber fremtidens frivillige i kirken. 

Læs mere om KUL-weekenden her

Ultimate Web A/S