MENU

Kirkevandring i efterårsfarver

Efteraarsfarver.JPG
01-11-2022

Lørdag middag havde en gruppe nordjyske vandrere sat hinanden stævne i Hellevad Kirke i Klokkerholm. Startskuddet til dagens kirkevandring er en andagt i kirken. Et kirkekor fra Vestmanna på Færøerne er på besøg i området, og koret synger et par salmer for tilhørerne, som sidder bænket på rækkerne mellem rygsække og vandrestave. Et af korets medlemmer er ikke helt ukendt i lokalområdet; det er nemlig kirkens sognepræst, Sandra Fossdal Nielsen.

Efter andagten mødes 24 vandrere uden for kirken, hvor turleder Elin Andreasen fortæller om dagens program, inden turen går ud af Klokkerholm med kurs mod Dorf Kirke.  Det efterårsklædte landskab viser sig fra sin bedste side, og vandrernes humør og dagsform er i top. Der er flere lokale folk mellem vandrerne, men også folk fra Tornby, Sindal og Hasseris har fundet vej til Hellevad.  

Kirkevandringer i Brønderslev Provsti

Med på turen er Susanne Kristensen fra Stenum. Hun skyder en god fart, og det er tydeligt, at det ikke er første gang, hun svinger vandrestavene. Susanne sidder i menighedsrådet i De4Kirker, og samtidig er hun medlem af foreningen Den Danske Klosterrute, som arrangerer kirkevandringer på tværs af landet. I 2020 tog hun initiativ til at starte en arbejdsgruppe i Brønderslev Provsti, som skal arrangere kirkevandringer og retræter. I dag tæller gruppen fem medlemmer, som i samarbejde med menighedsråd i provstiet arrangerer kirkevandringer på tværs af Brønderslev Provsti. Susanne Kristensen er glad for, at mange bakker op omkring arrangementerne, og hun håber, at kirkevandringerne er kommet for at blive.

Det giver et særligt fællesskab, når vi går sammen

Sognepræst i Dronninglund og Dorf Rune Thomassen har også valgt at bruge sin lørdag på at vandre. Han er tovholder på Brønderslev Provstis Pilgrimsgruppe og mener, at vandring tit kan skabe nyt perspektiv. Ifølge Rune Thomassen kan man ligefrem opleve vandring som en måde at bede på.  

-Med kirkevandringerne vil vi gerne skabe fællesskab på tværs af sognegrænser og give en anden oplevelse af at være kirke på, siger Rune Thomassen. Han understreger, at man på en kirkevandring kan tale sammen, men at man også indimellem bare kan gå ved siden af hinanden og stadig være på vej sammen som mennesker.

Den 12 km. lange vandring giver da også plads til både gode samtaler, salmesang, refleksion og stilhed. Turlederen har inviteret forskellige deltagere til at bidrage undervejs. Blandt andet udleverer Dorthe Kjærgaard samtalekort fra Grundtvigsk Forum, som vandrerne får med sig på et stykke af ruten. Kortene tager afsæt i Grundtvigs tanker, men handler om vores egen nutid, og vandrerne får delt deres tanker om vigtige emner med skiftende samtalepartnere. På en anden del af ruten opfordres deltagerne til at gå i stilhed, og i lang tid hører man kun skovens lyde og vandrestave, der roder op i efterårsløvet.  

Kaffe og trætte fødder

Ved 16.30-tiden ankommer vandrerne til Dorf Kirke. Her står frivillige klar med sandwich, småkager og kaffe. Der bliver spillet klassisk musik med efterårstema i kirkerummet, og har man lyst, kan man tænde et lys ved døbefonten, inden turen går tilbage mod Hellevad Kirke. I dag er der arrangeret fælles bustransport til de trætte fødder. Men humøret fejler ikke noget.

Kirkevandringen fra Hellevad til Dorf var årets sidste arrangeret af Brønderslev Provstis Pilgrimsgruppe. Gruppen har dog allerede en ny vandring i støbeskeen. Det bliver en nytårsvandring den 8. januar fra Dronninglund til Dorf Kirke. Er du interesseret i at høre mere om vandringerne, eller kunne du tænke dig at være med i det frivillige arbejde, så kontakt pilgrimsgruppens tovholder, sognepræst Rune Thomassen tlf. 2487 1189, rlt@km.dk

 

 

 

 

 

Ultimate Web A/S