MENU

Kirkerne er ikke tomme. Tjek statistikken i julen!

Saa_gaar_vi_i_kirke_Asaa_Kirke_skolejul_2017.jpg
20-12-2018

”Så gør vi sådan når til kirke vi gå…”

Omkvædet fra den gamle sangleg er virkelighed i folkekirkerne i Brønderslev Kommune. En kirketælling viser, at der generelt er rigtig god tilslutning til gudstjenester og forskellige arrangementer. 
Planlægger du at gå i kirke i juletiden, ja så behøver du ikke frygte at være den eneste, for de 21 kirker i Brønderslev Provsti står ikke tomme. I gennemsnit har der over en tre-årig periode været 58 mennesker til hver gudstjeneste. Dette tal dækker naturligvis over store lokale udsving, som skyldes sognets størrelse og årets højtider, som konfirmation og jul. Sognevis svinger gennemsnittet fra 23 til 94 deltagere pr. gudstjeneste og kigger man særskilt på højmessen, ligger kommunens største sogn Brønderslev i top, og med Dronninglund på en fornem andenplads. 
Kommunens menighedsråd er netop nu i gang med at kigge på tallene, som er resultatet af en treårig optælling, som biskop Henning Toft Bro har bedt sognene foretage i 2015-17. Og en sådan statistik kan give sognene et fingerpeg om hvilke gudstjenester og arrangementer der er størst søgning til – og hvad man måske skal udvikle på i fremtiden. Statistik er taknemmelig og tallene kan udlægges på mange måder, men den gode nyhed er, at der er god opbakning til folkekirken i Brønderslev kommune. 

Tjek statistikken i julen – gå i kirke!

Lige nu er det højsæson i kirkerne og der tilbydes et væld af gudstjenester og koncerter. Traditionelle gudstjenester, familiegudstjenester og også musikgudstjenester. I den lille hyggelige Øster Hjermitslev Kirke, synges julen ind ved gudstjenesten 4. søndag i advent, den 23.12. og i Hjallerup Kirke er der tradition for at man 2. juledag mødes omkring kirkens juletræ og holder salmegudstjeneste. Desuden er der gudstjenester på kommunens plejehjem, hvor alle er velkomne! I Asaa siger man farvel til 2018 med en festlig gudstjeneste nytårsaften, hvor man hilser hinanden ”Godt nytår” med et glas bobler. 
Find en komplet liste med alle gudstjenester på Brønderslev Provstis hjemmeside www.broenderslevprovsti.dk og husk at man gerne må gå i kirke andre steder end i sit hjemsogn! 
Glædelig jul
 

Ultimate Web A/S