MENU

Juletræet med sin pynt…

Julepynt_Broenderslev_sognegaard_2022.jpg
18-11-2022

Det er den tid på året. Julelysene glimter i novembermørket, og julepynt i alle afskygninger popper op i gader og butiksvinduer. I kirkerne i og omkring Brønderslev er personalet godt i gang med at planlægge, hvordan kirkerummet skal tage sig ud i julemåneden. Kirken i Øster Brønderslev bliver hvert år pyntet flot op. Her lægger man vægt på, at pynten er genkendelig fra år til år. Graver Charlotte Kristiansen står sammen med en medhjælper på kirkegården for den store adventskrans, og så gør de hvert år noget særligt ud af at lave flotte juledekorationer til kirken.

 

Børn og unge giver en hånd med i de4Kirker 

I De4Kirker er personalet også klar til julemåneden. Her pyntes kirkerne med traditionel julepynt, hvor adventskrans og julestjerner selvfølgelig er fast inventar. Graver ved de4Kirker Allan Havsager Christensen fortæller, at børn og unge i lokalområdet også hjælper til, når der skal pyntes op i de4Kirker. Fra 1. søndag i advent og i løbet af december kommer der nemlig juledekorationer op i kirkerne, som konfirmanderne har lavet. Tolstrup Kirke pyntes desuden med en julekrybbe med både stald, dyr og dukker, som er kreeret af børn fra Tolstrup-Stenum Friskole for nogle år siden.

 

Brønderslev Kirke har fokus på julepyntens betydning

Hjerter, engle og stjerner er faste gengangere, når vi pynter juletræ. Men mange af os tænker måske ikke over, at julepynten ofte har en symbolsk betydning, som skal minde os om julens kristne budskab. Det har de tænkt sig at gøre noget ved i Brønderslev Kirke. Her står de to kirketjenere Tina Birkbak og Karsten Nielsen for at pynte op til jul i kirke og sognegård. Hvert år har sit eget tema, og i år er temaet julepyntens betydning. Sognegården bliver smukt pyntet, og man kan gå på opdagelse i en udstilling om julepyntens betydning.

 

Tina og Karsten fortæller, at man f.eks. kan få historien om, hvorfor vi hænger bolsjestokke i rødt og hvidt på juletræet. Det er måske de færreste, der ved, at bolsjestokkens hvide farve er et symbol på jomfrufødslen og den røde farve et symbol på Jesu lidelse og blod. Du kan også blive klogere på, hvorfor bolsjestangen har fået form som en stok, eller høre om, hvordan det første flettede julehjerte blev lavet af en ret så kendt dansk digter, som også fik tid til andet end at skrive om grimme ællinger.

 

Brønderslev Kirke inviterer til adventscafé

Hver adventssøndag inviterer Brønderslev Kirke til adventscafé i sognegården. Efter højmessen kl. 10.30 er der en let frokost, hvorefter adventscaféen begynder cirka 12.30.  Den første søndag i advent skal der laves juledekorationer. Arrangementerne koster 25 kr. pr. voksen og 10 kr. pr. barn og kræver ingen tilmelding. Det er Tina Birkbak og Karsten Nielsens håb, at folk i alle aldre vil lægge vejen forbi adventscaféerne, hvor der er garanti for julestemning.

Ultimate Web A/S