MENU

Juleaften i Brønderslev Sognegård

2012-11-28_07.jpg
19-11-2020

Hent indbydelsen her 

Folkekirkerne i Brønderslev Kommune og Brønderslev Kirke indbyder til juleaftensfest.

Præsten glæder sig til at holde jul i sognegården

2020 bliver et år som går over i historien. Mange ting er ikke som de plejer i øjeblikket. Men december nærmer sig, og det bliver jul, corona eller ej. Og heldigvis bliver julefesten i Brønderslev Sognegård til noget.

Folkekirkerne i Brønderslev Kommune og Brønderslev Kirke indbyder alle, børn og voksne til juleaftensfest i sognegården.
I år er det sognepræst Gitte Lykke Andersen, som er vært og hun glæder sig:  ”Jeg har i flere år gerne ville holde jul i sognegården. Det giver god mening for mig, at fejre det kristne budskab om Guds komme til verden med så mange som overhovedet muligt. Min familie, som tæller mine forældre, min søn, datter, svigersøn og barnebarn, har dog hellere villet holde juleaften i de hjemlige rammer og derfor er det aldrig blevet til noget.
Da mine børn i år skal holde jul med deres far og hans familie, så øjnede jeg chancen, det glæder jeg mig meget til.

Jeg glæder mig til…

Det er ikke så enkelt præcis at sætte ord på, hvad jeg glæder mig til – det er det hele: Fællesskabet, at være ”én stor familie”, om man kan udtrykke det sådan.

Det er jo kernen i hele den kristne forkyndelse, at være noget for dem, der intet har, ingen har og i særlig grad for dem, du ikke kender. Dem, der kommer til juleaften i sognegården er dem, der af én eller anden årsag, som jeg, skulle have siddet alene, nogle har måske ikke så mange midler, eller måske har de bare lyst til at holde juleaften med nye mennesker. Det giver så meget mening for mig at fejre julen på den måde.

Alt bliver naturligvis fejret under de særlige coronarestriktioner, vi må og skal indrette os efter for at passe på hinanden. Men som værtinde vil jeg bestræbe mig på, at alt bliver så normalt og familiært som overhovedet muligt. Corona har vendt op og ned på mangt og meget i år, men julen kan ingen tage fra os.

Budskabet om lyset der julenat blev født ind i verden for at lyse for os, selv i det tætteste mørke, kan ingen pandemi få bugt med”.

Gitte Lykke slutter med en opfordring: ”Også i år vil juleaften i sognegården starte med en opfordring til at deltage i gudstjenesten kl.16.00, med efterfølgende kaffe, traditionel julemiddag, risalamande med mandelgave, dans om juletræet, salmesang og julegave til hver deltager. Jeg glæder mig … meget”.

 

Program for julefesten:
Kl. 16.00: Juleaftensgudstjeneste i kirken (husk tilmelding hertil).
KL. 16.00-17.30: Kaffe og juleknas i sognegården
Kl. 17.30: Julemiddag og juleaftenshygge
Aftenen slutter kl. ca. 21.00.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Information:

Juleaftensfest i Brønderslev Kirke og sognegård 24. december 2020:

Bemærk: Pga. coronarestriktioner er der kun plads til 35 personer og man skal bo i Brønderslev Kommune for at deltage. Husk at også gudstjenesten kræver tilmelding

Vært: Gitte Lykke Andersen, kontakt: e-mail: gila@km.dk. Tlf: 98 82 01 81

Tilmelding, betaling, og evt. ønske om hjemtransport efter festen, skal ske senest fredag den 14. december til Kirkekontoret, telefon 9882 0713

Pris: Kr. 125,- pr. voksen (børn i skolealderen gratis).

Ultimate Web A/S