MENU

Gå en gudstjeneste

Vandring_fra_Dronninglund_Kirke.jpg
01-05-2020

Gå en kirkelabyrint - Hvordan kan vi kende vejen?

Provstiets kirker griber coronatiden an på forskellige måder. Der lægges andagter, prædikener, salmer og musikalske hilsener ud og babysalmesangere og børnekirke mødes via Zoom og på video er også et tilbud! 

Pilgrimsvandring i Dronninglund

Sognepræst Rune Thomassen i Dronninglund Kirke supplerer den ”klassiske” videoprædiken med vandringer. Han er i forvejen optaget af pilgrimsvandringer med meditativt indhold – og bruger derfor anledningen til at give kirkegængere mulighed for at koble en travetur med kirkegang, samtale og eftertanke. For et par uger siden kunne alle interesserede møde op ved kirkedøren og derfra deltage i dagens gudstjeneste, som var en pilgrimsvandring over dagens tekst. Turen begyndte og sluttede ved kirken, og der var lagt vejledning og kort over den tre kilometer lange rute frem til de vandrende. Rigtig mange benyttede det gode vejr til at gå en gudstjeneste – på det tidspunkt på dagen, som passede dem. Og flere udtrykte glæde over muligheden for eftertanke, bøn og samtale over dagens tekst. 

Og i Tolstrup

Sidste søndag var det så provst Lise Lundgreen, som indbød til gudstjenestevandring med start og slut i Tolstrup Kirke. De4Kirker: Vandring i søndags med udgangspunkt fra Tolstrup Kirke, hvor både børn og voksne gik den tre kilometer lange rute, med indlagte ”tankestartere” og oplæg til eftertanke, bøn og samtale. Også her oplevede de god respons på initiativet, en fin rute, godt vejr og deltagere, som fortalte om en dejlig tur. 

Søndagstur i Dronninglund 3. maj

På søndag den 3. maj kan du lade søndagsturen gå til Dronninglund. Sognepræst Rune Thomassen er har lavet en Kirkelabyrint på plænen foran kirken, hvor man i labyrinten kommer rundt om dagens tekst (fra den nye oversættelse Bibelen 2020), hvor en af Jesu disciple spørger: ”Hvordan kan vi så kende vejen”?, hvortil Jesus siger: Jeg er vejen! 
Når man har fundet vej gennem teksten og kirkelabyrinten, kan man bevæge sig om bag kirken, hvor der findes plancher med bl.a. QR-koder, som man kan scanne med smartphone for mere information. 
Turen går videre over til slottet. Rune har nemlig fået lov af Dronninglund Slot at låne plænen nederst i slotshaven, hvor han har sat endnu en labyrint op, hvor store og små kan forsøge at finde vej igennem. Når man har fundet vejen, kan man tage flere labyrinter med hjem på et stykke papir og fortsætte samtalen om at finde den rigtige vej derhjemme. 
Labyrinterne er klar fra kl. 8.00 søndag morgen. 

Dronninglund Kirke og Dronninglund Slot er bygget sammen – og ligger tæt ved Dronninglund Naturparks Eventyrsti (Slotsgade 13). Så måske kan I lade turen fortsætte der – eller i Dronninglund Storskov. Husk madkurven!
God søndag. 

Ultimate Web A/S