MENU

Brønderslev stiller skarpt på adventstiden

ADVENT.jpg
17-12-2021

Hvert år i november pynter kirketjenerne ved Brønderslev Kirke, Karsten Nielsen og Tina Birkbak, både kirke og sognegård. Som regel har udsmykningen et tema, og i år er temaet advent. De ønsker på den måde at gøre opmærksom på adventstiden som en forberedelsestid, som har en værdi i sig selv.

Ifølge de to kirketjenere bliver adventstiden ofte helt overskygget af julen. – Vi synes, det er en skam, at mange næsten er blevet trætte af jul, julepyntning, julemad, julemusik m.m., inden vi når frem til d. 24. december, siger de.

Sognegården og kirken er blevet pyntet flot op med kranse i mange forskellige udgaver. Derudover har de to kirketjenere lavet forskellige ’stationer’ i Sognegården. Der er for eksempel en station på kirketorvet, hvor man kan sætte sig i en flot lænestol i et smukt pyntet hjørne og få taget billeder til årets julehilsen.

En anden station har kirkens konfirmandklub stået for at udsmykke i adventstema. Ved en tredje station kan man hver adventssøndag hente aktivitetsposer med små opgaver og sysler, som familier kan hygge sig sammen om.

Det er snart jul. Men først er det 4. søndag i advent. Så I kan stadig nå at kigge forbi og se den flotte adventspynt.

 

Ultimate Web A/S