MENU

Diakonigruppen


Gratis sommerferie for økonomisk trængte børnefamilier

Igen i år kan vi sende 6 familier afsted med Folkekirkens Feriehjælp. Ferien går til Vigsø Feriecenter ved Hanstholm i uge 28, 2019. 

For at komme i betragtning til en uges ferie i eget feriehus i Vigsø, skal man have indtægt, som svarer til kontanthjælp. Læs mere om ferien og betingelserne for at søge i denne folder 

Med på ferien er et par værter, som bl.a.sørger for at danne gode og hyggelige rammer for ferien. Igen i år er det Tenna og Emma Lyng Svensson fra Jerslev. 
Læs mere om Vigsø Feriecenter her

Spørgsmål/vejledning kontakt: sogne- og diakonipræst Ivana Høgagard, ih@km.dk, tlf. nr. 24654639. Ansøgningsfrist er 25.april 2019

Find alle informationer her

Startbrev

Folder til familier 2019

Ansøgningsskema 1 vedr. familier

Ansøgningsskema 2 om bekræftelse af indkomst

 

 

 


OM KIRKENS SOCIALE OMSORGSARBEJDE / DIAKONI I BRØNDERSLEV PROVSTI

Diakonigruppen har fokus på det kristne arbejde for ensomme, syge eller på anden vis udsatte mennesker i Brønderslev Provsti. Gruppen består af en række meget engagerede frivillige og en diakonipræst (pt. en midlertidig diakonikoordinator). Det er en gruppe med store ambitioner for det diakonale arbejde og derfor er der altid plads til gode forslag og nye idéer.

Diakonigruppens arbejde spænder bredt og der er blevet afholdt en række enkeltstående arrangementer som fx foredrag om sorg og workshop om den demensvenlige gudstjeneste. Samtidig er der også fokus på vigtigheden af de længerevarende projekter som fx sorggrupper og familiefællesskab. Derudover er diakonigruppen med til blandt andet at arrangere ture til Fårup Sommerland og en ferietur til Jesperhus Feriepark for familier, der ellers ikke har mulighed for at komme på ferie.

Et andet vigtigt arbejde er det at arrangere den meget velbesøgte juleaften for mennesker, der ellers skulle have siddet alene. Derudover har gruppen også stort fokus på at støtte og inspirere de lokale sogne til det lokale arbejde med diakoni. Til det formål har gruppen fået udarbejde en folder med inspiration til forskellige diakonale projekter.

Der er indgået en samarbejdsaftale mellem Brønderslev Provsti og Samvirkende Menighedsplejer. Se aftalen her.

Læs mere om grundlaget for og synet på diakoni i denne folder

Hvis du er interesseret i at være medlem af gruppen eller gerne vil høre mere om gruppens arbejde er du velkommen til at kontakte gruppens tovholder Else Hansen på: else.preben@bbnpost.dk


SORGGRUPPERNE er åbne for nye deltagere. Der er tre grupper i Brønderslev, Hjallerup og Dronninglund og folk fra hele Brønderslev Kommune er meget velkomne til at deltage i den gruppe, der passer bedst. Hent folderen her.

Hvis du er interesseret i at være medlem af gruppen eller gerne vil høre mere om gruppens arbejde er du velkommen til at kontakte gruppens tovholder Else Hansen på: else.preben@bbnpost.dk

Ultimate Web A/S