MENU

Fokus på demens: 
Demensvenlig gudstjeneste og Samtalegruppe for pårørende til demente

Folkekirkerne i Brønderslev Kommune har en arbejdsgruppe, som særligt har fokus på det sociale arbejde, hvor man kan hjælpe mennesker i forskellige livssituationer. 
I dette efterår er der særligt fokus på DEMENS. I samarbejde med Brønderslev Kommunes Demenskoordinator, tilbyder sogne- og diakonipræst Ivana Høgagard en ny samtalegruppe for pårørende til demensramte. 
Formålet med gruppen er at støtte de pårørende, som er i en meget krævende og sårbar situation. 


Ivana Høgagard fortæller om samtalegruppen: ”Vi vil i dette forløb hjælpe hinanden med følelsesmæssig støtte, som man som pårørende har brug for, men ikke altid har tid eller plads til. At sidde i en gruppe med andre, som er i samme situation, og som man kan spejle sig i, kan give luft til udfordringerne i hverdagen og mindske følelsen af ensomhed i den svære situation som pårørende”.  
Undervejs ledes samtalen hen omkring emner som bl.a. Hvilke følelser fylder i sygdomsforløbet og hvordan har demensen påvirket forholdet til den anden?
Gruppen mødes seks gange hen over vinteren. Tre gange i Brønderslev Sognegård inden jul og efter jul fortsætter gruppen med tre gange i Hjallerup Kirkehus (som indvies til december). 
Kontakt diakonipræst Ivana Høgagard eller demenskonsulent Vivi Ahmio og hør mere. 
HENT FOLDEREN HER


”Efterårets liv” – Ny Demensvenlig gudstjeneste 

Søndag 22. september kl. 11.00 indbydes demensramte og deres pårørende til en demensvenlig gudstjeneste i Brønderslev Gamle Kirke
Temaet for gudstjenesten er ‘efterårets liv’ og vi vil til gudstjenesten have fællesskab om efterårets sanse-indtryk. En gudstjeneste med færre ord end sædvanligt, men med fokus på sanser, ritualer og ro, hvor vi mødes om velkendte elementer: kirkerummet, salmerne, musikken, fadervor og trosbekendelsen. 
Det er sogne- og diakonipræst Ivana Høgagard, som står for denne særlige gudstjeneste!
Gudstjenesten bliver fulgt op af jævnlige demensgudstjenester på plejecentret i Valdemarsgade - mere info følger. 

Information: Kontakt Sogne- og diakonipræst Ivana Høgagard tlf. 2464 5639 eller mail: ih@km.dk 

 

Ultimate Web A/S